ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: «Τους ανθρώπους που έχουν τη δύναμη να βγουν και να καταγγείλουν πρέπει να τους σεβόμαστε» (vid)

Η Ολυμπιονίκης υψώνει ξανά τη φωνή της για τα θ΄πυματα των σεξουαλικπών επιθέσεων

Ένα χρόνο μετά τη δημόσια καταγγελία για τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί ως νεαρή από μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου αισθάνεται συγκινημένη για όλα όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα και το γεγονός ότι ήταν εκείνη ο λόγος που άνοιξαν τα στόματα και μίλησε ο κόσμος για τις κακοποιήσεις που έχει δεχθεί.

«Είμαι πολύ συγκινημένη που έχει περάσει ένας χρόνος. Η φωνή μου ενώθηκε με τις φωνές όλων όσων έχουν κακοποιηθεί, όλων όσων έχουν υποστεί τραύμα και για πολλά χρόνια δεν μπορούσαν να το εκφράσουν. Είναι μία νίκη όλων μας. Τώρα και με την ψήφιση του νέου ποινικού κώδικα αναγνωρίστηκε και από την πολιτεία η ανάγκη για κάποιες αλλαγές και προχωράμε, ωστόσο δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πέρυσι», δήλωσε αρχικά στην εκπομπή «Τι λες τώρα» και συνέχισε:

«Δεν είχα καμία προσδοκία όταν βγήκα να μιλήσω, οπότε όλα αυτά που έχουν συμβεί με ευχαριστούν. Ωστόσο αυτή χαρά δεν είναι χαρά ευφορίας, είναι ανακούφισης.Έχω δει αλλαγές, οι άνθρωποι είναι σε μεγαλύτερη εγρήγορση. Να παίρνουν το θάρρος της γνώμης τους. Έχουμε αρχίσει να νοιαζόμαστε περισσότερο για τον συνάνθρωπο μας και αυτή είναι και η ουσία της πράξης μου».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News