ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2021: Τι πρέπει να κάνουν όσοι δεν έχουν λάβει τον φάκελο

Διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ – Βήμα βήμα η ηλεκτρονική διαδικασία – Τι γίνεται εάν δεν έχει έρθει ο απογραφέας έως τις 26 Νοεμβρίου – Όλες οι απαντήσεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απογραφή πληθυσμού – κατοικιών 2021, η οποία διενεργείται σε ολόκληρη τη χώρα. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), εκτός από την καταμέτρηση του πληθυσμού, θα συγκεντρώσει επίσης στοιχεία για τα δημογραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του, αλλά και τις συνθήκες στέγασης στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα απαντήσεις σχετικά με το τι θα γίνει με όσους δεν έλαβαν τον ειδικό φάκελο με τον μοναδικό κωδικό για την απογραφή έδωσε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Αθανάσιος Θανόπουλος, λέγοντας πως έχει προβλεφθεί να δοθεί παράταση της προθεσμίας. Υπογράμμισε δε ότι ο φάκελος θα έρθει σε κάθε πολίτη, που δεν τον έχει λάβει ακόμη.

Όπως είπε στο MEGA την Κυριακή, «δεν χρειάζεται να αγχώνεται κανείς για το χαρτάκι της απογραφής. Και διαβεβαίωσε ότι το χαρτάκι θα αποσταλεί στον πολίτη που δεν το έχει λάβει. Από τη στιγμή που θα έρθει αυτό σε κάθε κατοικία, θα υπάρχει όσος χρόνος χρειάζεται για να κάνει τη δική του ηλεκτρονική αυτοαπογραφή στη σχετική πλατφόρμα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσουμε το χρόνο που χρειάζονται οι συμπολίτες μας για να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά», επανέλαβε.

Τι γίνεται εάν δεν έχει έρθει ο απογραφέας έως τις 26 Νοεμβρίου

Στο ερώτημα τι γίνεται εάν ο απογραφέας δεν έχει βρει τον πολίτη έως τις 26 Νοεμβρίου, που τελειώνει η διορία απογραφής, ο κ. Θανόπουλος είπε: «Αν κάποιος χάσει τις προθεσμίες, μπορεί να έρθει σε επαφή με εμάς, και θα δούμε πώς θα τον απογράψουμε εμείς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News