HOUSE OF GUCCI: Πώς γυρίστηκε η ταινία

Η ταινία House of Gucci είναι εμπνευσμένη από τη συγκλονιστική πραγματική ιστορία της οικογενειακής αυτοκρατορίας του Ιταλικού οίκου μόδας Gucci.

Από το 2001 όταν είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour and Greed της Σάρα Γκέι Φόρντεν, ο Ρίντλεϊ Σκοτ είχε αγοράσει τα δικαιώματα για την κινηματογραφική διασκευή και περίμενε την ιδανική συγκυρία για να γυρίσει το φιλμ. Άλλωστε μια ζωηρή ιστορία που διατρέχει τρεις γενιές, οι οποίες περιλάμβαναν υπερβολή, απληστία, προδοσία και, τελικά, μια στυγνή δολοφονία, ήταν ένα ακαταμάχητο θέμα.

Το προσεγμένο σενάριο επένδυσε στην ανάπτυξη των χαρακτήρων, στις λεπτές ισορροπίες και τα παρανοϊκά πάθη που συχνά εξελίσσονται σε ένα τέτοιο περιβάλλον άφθονου χρήματος και εξουσίας. Η εμμονή για τον έλεγχο του πλούτου διαπερνά όλο το φάσμα αυτής της δημιουργίας, χωρίς να λείπει το λεπτό χιούμορ και το ειρωνικό σχόλιο του Ρίνλτεϊ Σκοτ πάνω στα πάθη των χαρακτήρων.

Η ταινία «Ο Οίκος Gucci» γυρίστηκε σε 43 μέρες, κυρίως στη Ρώμη και το Μιλάνο και η πολυεπίπεδη αφήγηση του Ρίνλτεϊ Σκοτ συσχετίζει την πραγματική σύγχρονη μορφή της οικογενειοκρατίας, τη σκοτεινή πλευρά του νεποτισμού και διαπραγματεύεται από ενδοσκοπική μάτια τα παιχνίδια εξουσίας που καθορίζουν την επαγγελματική πορεία και τις ζωές όσων φτάνουν στην κορυφή.

Επίσης «Ο Οίκος Gucci» απεικονίζει το τέλος του ελέγχου της οικογένειας Gucci πάνω στην τεράστια Αυτοκρατορία της, αλλά την εποχή που άρχισαν να φθίνουν οι ιδιωτικοί οίκοι μόδας και έδιναν σταδιακά τον έλεγχό τους στη βιομηχανία και τους αδηφάγους νόμους του marketing.

Μέσα στο χρονικό διάστημα που ο φακός του Σκοτ αναπαριστά με ακρίβεια την άνοδο και την επιτυχία της επιχείρησης, οι ανταγωνισμοί σιγοβράζουν και τα διάφορα μέλη της δυναστείας είναι σε θέση να συνυπάρχουν. Όμως, καθώς οι αντίπαλοι της οικογένειας, όπως ο Armani, ο Versace και ο Lagerfeld απειλούν να διαβρώσουν την εξέχουσα θέση των Gucci στην ιεραρχία της υψηλής μόδας, θα έρθουν τα πάνω κάτω. Ο έλεγχος της επιχείρησης θα τυφλώσει το ζευγάρι, ψεύτικες υποσχέσεις θα γεννήσουν εχθρούς και η οικογένεια θα βιώσει έναν εμφύλιο πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News