COVID-19: Σε πίεση το ΕΣΥ με πάνω από 400 εισαγωγές την ημέρα -Ποιες περιοχές τρομάζουν τους ειδικούς

Σε μία σύνθετης δυσκολίας φάση εισέρχεται πλέον η διαχείριση της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας, με κρίσιμα δεδομένα στην κοινότητα και στο σύστημα υγείας.

Η μελανή εικόνα που συνθέτουν τα δεδομένα και οι «σκληροί» δείκτες της επιδημίας σε συνδυασμό με τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Υγείας για περιορισμό έως και 80% των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων στο ΕΣΥ και στις ιδιωτικές κλινικές για να δοθεί προτεραιότητα στη νοσηλεία ασθενών με λοίμωξη covid-19, παραπέμπουν και πάλι στον πυρήνα των προηγούμενων επιδημικών κυμάτων, τον περασμένο Νοέμβριο και λίγο αργότερα τον περασμένο Μάρτιο.

Η ειδοποιός διαφορά του τωρινού κύματος σε σύγκριση με τα άλλα, το «επιστημονικό δώρο» του εμβολίου που είναι διαθέσιμο, δεν έχει αφήσει ακόμη ισχυρό αποτύπωμα. Περισσότεροι από έξι στους 10 πολίτες (ποσοστό 62,3% επί του γενικού πληθυσμού) είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά για επαρκή προστασία το ποσοστό πρέπει να ανέβει στο 90%, ιδίως δε στις ομάδες πληθυσμού των ηλικιωμένων και των ευάλωτων.

Η καταγραφή 7.000-8.000 θετικών κρουσμάτων ημερησίως συνεχίζεται σταθερά για τρίτη εβδομάδα, διατηρώντας υψηλά τη δυναμική του κύματος. Η οριακή σταθεροποίηση που διαπιστώνουν τα τελευταία 24ωρα οι επιστήμονες δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία, αλλά τους κρατούν σε στάση αναμονής και για την υποχώρηση της επιδημίας.

Δεκάδες Περιφερειακές ενότητες με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων περιέχονται στη χθεσινή έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και η Αττική κατέκτησε αρνητική πρωτιά με 2.114 κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News