ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ» έκπληξη - Όλες οι νέες ρυθμίσεις και οι αλλαγές - 28.000 ευρώ το μέγιστο ποσό ενίσχυσης

Η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025.

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» βρίσκεται η κυβέρνηση, με τη σχετική παρουσίαση να γίνεται πιθανότατα εντός της εβδομάδας και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα.

Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το νέο -και πιο φιλόδοξο- «Εξοικονομώ» θα εκκινήσει τη λειτουργία της μέσα στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου -με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 6 του μηνός- και θα παραμείνει ανοιχτή για έναν μήνα.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στα εμβληματικά έργα που επιδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, βελτιώνοντας την ενεργειακή κλάση των ακινήτων κατά τουλάχιστον τρεις κατηγορίες.

Η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025 (περίπου 140.000 ανακαινίστηκαν αθροιστικά με όλα τα προηγούμενα «Εξοικονομώ»), ενώ περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ.

Το ανώτατο ποσό με το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί μια ενεργειακή αναβάθμιση είναι τα 28.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί με το πρόγραμμα αυτό να πετύχει παράλληλα τρεις στόχους: Να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την «πράσινη» μετάβαση και τη μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, να μειώσει τη λεγόμενη «ενεργειακή φτώχεια» και να δώσει ώθηση στον κατασκευαστικό κλάδο, που είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα τα χρόνια της δημοσιονομικής κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News