FINOS FILM: Mέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών με Λάσκαρη, Χρονοπούλου, Καρέζη... (vid)

Σήμερα, Πέμπτη 25 Νοεμβρίου είναι η μέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και πολλοί φορείς και οργανισμοί δημιούργησαν βίντεο για να στείλουν το δικό τους μήνυμα όπως και η Finos Film.

Σήμερα, 25 Νοεμβρίου είναι η μέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και αποτελεί μια από τις πιο διαδεδομένες και καταστροφικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εκτιμάται ότι το 35% των γυναικών έχουν πέσει θύματα βίας σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ποσοστό που σε ορισμένες χώρες το φθάνει το 70%.

Πολλοί φορείς και οργανισμοί δημιούργησαν βίντεο για να στείλουν το δικό τους μήνυμα όπως και η Finos Film μέσω κάποιων αποσπασμάτων.

«Η 25η Νοεμβρίου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών. Είναι μια μέρα που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα, αλλά ανθρώπινες οντότητες με δικαιώματα, άποψη και φωνή.

Η Φίνος Φιλμ παίρνει θέση σε μια από τις πιο επίμονες και διαχρονικές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και καλεί όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αυτή την θέση, να οπλιστούν με θάρρος και να μιλήσουν.

Οι κεντρικές σκηνές του βίντεο ανήκουν στις ταινίες «Όλγα Αγάπη Μου», «Εγωισμός», «Το Παρελθόν Μιας Γυναίκας», «Χωρίς Ταυτότητα» και «Λόλα». Στο voice-over, ο Κώστας Καζάκος από την ταινία «Η Λεωφόρος του Μίσους».

Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας είναι διαχρονικό και διαπολιτισμικό, ενώ θύματα μπορεί να είναι όλα τα μέλη της οικογένειας ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ερευνητικές καταγραφές σε παγκόσμιο επίπεδο, τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας είναι κυρίως γυναίκες».

 
 
 
View this post on Instagram

 
 
 

A post shared by Finos Film (@finosfilm_official)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News