ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Προτείνει η διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τα ταξίδια στην ΕΕ να είναι 9 μήνες

Όριο εννέα μηνών στην ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για τα ταξίδια εντός της ΕΕ καθώς και να δίνεται προτεραιότητα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες θα προτείνει η Κομισιόν, σύμφωνα με έγγραφο που περιήλθε σε γνώση του Bloomberg.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η Κομισιόν θα προτείνει τα κράτη- μέλη να συνεχίσουν να υποδέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από την ΕΕ, ενώ θα καλέσει τις χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους από τις 10 Ιανουαρίου και σε όλους όσοι έχουν κάνει εμβόλια που ενέκρινε ο ΠΟΥ.

Στις προτεινόμενες επικαιροποιήσεις των σχετικών οδηγιών περιλαμβάνεται και το χρονικό όριο για την ισχύ των εμβολιασμών κατά της Covid-19, πράγμα που σημαίνει ότι θα απαιτείται τρίτη δόση μετά την περίοδο των εννέα μηνών.

Οι προτάσεις της Κομισιόν θα περιλαμβάνουν και τα ταξίδια από χώρες εκτός της ΕΕ και αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Κυβερνήσεις κρατών μελών πιέζουν ώστε να γεφυρωθούν οι διαφορές στους κανόνες προκειμένου να διασφαλιστούν τα ταξίδια καθώς ακολούθησαν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το πόσο διαρκεί η ανοσία από τους εμβολιασμούς και ως προς τη διαχείριση των ενισχυτικών δόσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News