ΝΑΥΤΙΛΙΑ: Οι Έλληνες εφοπλιστές με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς - Ο Μαρινάκης και οι άλλοι

Σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας συγκαταλέγονται στη λίστα με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, την οποία δημοσιεύει σε ετήσια βάση η Lloyd’s List.

Συγκεκριμένα, στην 9η θέση κατατάσσεται η Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους ναυτιλιακούς ομίλους παγκοσμίως (Maran Tankers, Maran Dry, Maran Gas). “Η νέα CEO διδάχθηκε από τον καλύτερο – τον αείμνηστο πατέρα της Γιάννη – και φαίνεται έτοιμη να οδηγήσει τον Όμιλο σε ένα απανθρακοποιημένο μέλλον” επισημαίνεται σχετικά για την κα Αγγελικούση. 

Στη 12η θέση εντοπίζεται ο Γιώργος Προκοπίου, επικεφαλής των εταιρειών Dynacom, Dynagas και Sea Traders. Ιδιαίτερη μνεία κάνουν οι μελετητές της Lloyd’s List στην πρόσφατη επικράτηση του εφοπλιστή στους διαγωνισμούς για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. “Χωρίς φόβο να είναι πρωτοπόρος, ο Έλληνας πλοιοκτήτης προσθέτει τα μεγαλύτερα ελληνικά ναυπηγεία στη ναυτιλιακή αυτοκρατορία του με tankers, bulkers και LNG carriers”.

Λίγο πιο κάτω στη 18η θέση συναντάμε την Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής του ομίλου Navios. Η κα Φράγκου δημιούργησε τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθούν οι ναυτιλιακές στη Wall Street. “Με καταγωγή από τη Χίο, έχει καταφέρει να υπερμεγεθύνει το στόλο της Navios Maritime Partners στη διάρκεια του 2021, δημιουργώντας ένα διαφοροποιημένο στόλο άνω των 140 πλοίων” επισημαίνεται, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στην επιχειρηματική δραστηριότητα στη Λατινική Αμερική, μέσω της Navios South American Logistics.

Στην 22η θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης. “Υπό τη μακρόχρονη θητεία του, η μεγαλύτερη ένωση εφοπλιστών διεθνώς φαίνεται να έχει βγει από το καβούκι της” τονίζει η Lloyd’s List, εστιάζοντας στις επιδιώξεις του κ. Βενιάμη για ασφάλεια και περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News