ΠΕΙΡΑΙΑΣ: «Φράκαρε» το λιμάνι - Κίνδυνος ενόψει Χριστουγέννων

Παραμένουν τα προβλήματα στις υποδομές του λιμένος Πειραιά, καθώς οι καιρικές συνθήκες, οι κινητοποιήσεις και οι σταθερές διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα δεν επιτρέπουν την ομαλή διακίνηση και εξυπηρέτηση των εμπορευμάτων.

Όλα αυτά τη χειρότερη δυνατή περίοδο, 23 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Όπως αναφέρει η Διεθνής Ναυτική Ένωση, ο εμπορικός λιμένας παρέμεινε κλειστός από το μεσημέρι της Κυριακής 28 Νοεμβρίου και μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, λόγω των ανέμων και κατ’ επέκταση της αδυναμίας διενέργειας πλοηγήσεων.

Παράλληλα, χθες δε λειτούργησαν οι προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, καθώς το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ προχώρησε σε απεργιακή κινητοποίηση, ζητώντας την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Παρότι η διήμερη απεργία περιορίστηκε τελικά μόνο στη χθεσινή ημέρα, το κλείσιμο των προβλητών ενέτεινε τα προβλήματα στο λιμάνι. “Όταν σε ημερήσια βάση γίνονται 11.000 – 12.000 κινήσεις, ακόμη και μία ημέρα αδράνειας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα” έχουν αναφέρει αρμόδιες πηγές.

Φυσικά η όλη κατάσταση επιδεινώνεται από τις εκτός προγράμματος αφίξεις των πλοίων μεταφοράς containers. Όπως λένε στο Capital.gr πηγές κοντά στις ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών (liners), μέσα στο 2021, μόνο το 34% των δρομολογίων – κατά μέσο όρο – των containerships παγκοσμίως έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο οριζόμενο χρονικό πλαίσιο, στο συμφωνημένο, δηλαδή, “παράθυρο” για την εξυπηρέτηση των πλοίων στα λιμάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News