ΔΙΚΗ ΤΟΣΚΟ: Ένοχη για ανθρωποκτονία η 27χρονη, στα μαλακά οι άλλοι επτά

Η 27χρονη κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατά μετατροπή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από δόλο. Το δικαστήριο συνεδριάζει επί των ποινών.

Ένοχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τους οκτώ κατηγορούμενους για την υπόθεση θανάτου του Βούλγαρου οπαδού, Τόσκο Μποτζατζίσκι τον Ιανουάριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους επτά κατηγορούμενους για πλημμεληματικές πράξεις και για κακούργημα την 27χρονη, που κατηγορείται ότι πέρασε πάνω από τον νεαρό με νοικιασμένο αυτοκίνητο προκαλώντας τον θάνατό του.

Αναλυτικά, η 27χρονη κρίθηκε ένοχη (πλειοψηφία 4-3) για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, κατά μετατροπή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία από δόλο.

Το δικαστήριο αθώωσε τον 49χρονο για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία, κρίνοντάς τον ένοχο για διατάραξη κοινής ειρήνης και συμπλοκή.

Για διατάραξη και συμπλοκή κρίθηκαν ένοχοι και οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι. Ένας από αυτούς κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Το δικαστήριο συνεδριάζει επί των ποινών.

ΠΗΓΗ: voria.gr

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News