CINEMA: Πώς ο Μαραντόνα έσωσε τη ζωή του Πάολο Σορεντίνο. Η νέα του ταινία

Στη νέα ταινία τού Πάολο Σορεντίνο ο πρωταγωνιστής είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Μια αισθητηριακή περιπέτεια γεμάτη τραγωδία και κωμωδία, αγάπη και πάθος.

Είναι η νέα ταινία τού οσκαρικού Ναπολιτάνου σκηνοθέτη και σεναριογράφου Πάολο Σορεντίνο. Δεν επιλέγει τυχαία ως ήρωά του τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Κατά κάποιο τρόπο, του χρωστά τη ζωή του.

Ο Σορεντίνο κάνει μια αυτοβιογραφική ταινία. Ουσιαστικά επιστρέφει πίσω στο 1987 και σκαλίζει τη μνήμη του για να μας παρουσιάσει το νέο δημιούργημά του. Τότε που ο ίδιος βρέθηκε στην Τοσκάνη για να δει αγώνα της Νάπολι του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ενώ ο ίδιος βίωνε μια μαγική βραδιά, πίσω στο σπίτι, οι γονείς του πέθαναν από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα….

Η άφιξη του θρύλου

Στην ταινία «The Hand of God», βρισκόμαστε στη δεκαετία του ‘80 και ο 17χρονος Φαμπιέτο Σκίζα (Φιλίπο Σκότι) είναι ένας άτακτος Ιταλός έφηβος που ζει μια κεφάτη ζωή με την οικογένεια του που αγαπάει τη ζωή και τα μέλη της απολαμβάνουν να ανακατεύονται ο ένας στις περίπλοκες σχέσεις των άλλων. Έπειτα, έρχονται γεγονότα που αλλάζουν τα πάντα. Το πρώτο είναι η πανηγυρική άφιξη του θρύλου της μπάλας, Ντιέγκο Μαραντόνα στη Νάπολη, κάτι που γεμίζει περηφάνια τον Φαμπιέτο αλλά και όλη την πόλη. Το δεύτερο είναι ένα σοκαριστικό δυστύχημα από το οποίο ο Μαραντόνα, ακούσια, σώζει τον Φαμπιέτ, επηρεάζοντας το μέλλον του. Ο Φαμπιέτο παλεύει με την φύση της μοίρας, την σύγχυση που επιφέρει η απώλεια, και τη μεθυστική ελευθερία του να είσαι ζωντανός.

Στην πιο προσωπική του ταινία, ο Σορεντίνο μας μεταφέρει σε μια αισθητηριακή περιπέτεια γεμάτη τραγωδία και κωμωδία, αγάπη και πάθος, παραλογισμό και ομορφιά, καθώς ο Φαμπιέρο βρίσκει ως την μόνη διέξοδο από την ολική καταστροφή, την ίδια του τη φαντασία.

The Hand of God

 

Σκηνοθεσία: ΠΑΟΛΟ ΣΟΡΕΝΤΙΝΟ
Σενάριο: ΠΑΟΛΟ ΣΟΡΕΝΤΙΝΟ
Ηθοποιοί: ΤΟΝΙ ΣΕΡΒΙΛΟ, ΦΙΛΙΠΟ ΣΚΟΤΙ, ΜΑΡΛΟ ΖΟΥΜΠΕΡ, ΤΕΡΕΣΑ ΣΑΠΟΝΑΝΤΖΕΛΟ
Διάρκεια: 130 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
Χρονολογία παραγωγής: 2020
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ
Χώρα παραγωγής: ΙΤΑΛΙΑ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News