MICROSOFT: Στα Σπάτα σε 84 στρ. το πρώτο mega data center της χώρας

H Microsoft κατέληξε σε ένα ακίνητο που εκτείνεται σε δύο οικόπεδα συνολικής έκτασης 84 στρεμμάτων και στα οποία μπορούν να ανεγερθούν εγκαταστάσεις έκτασης 48 στρεμμάτων.

Στο επιχειρηματικό πάρκο των Σπάτων, δίπλα στο Project X της Elpen θα γίνει το νέο μεγάλο data center της Microsoft. H εταιρεία κατέληξε σε ένα ακίνητο που εκτείνεται σε δύο οικόπεδα συνολικής έκτασης 84 στρεμμάτων και στα οποία μπορούν να ανεγερθούν εγκαταστάσεις έκτασης 48 στρεμμάτων εκ των οποίων, τα 38 στρέμματα μπορούν να αποτελέσουν υπολογιστικοί χώροι (data center) και τα υπόλοιπα 10 στρέμματα χώροι γραφείου.

Αν αυτό συμβεί, τότε η Microsoft θα διαθέτει το μεγαλύτερο data center στην Ελλάδα, μεγαλύτερο και από εκείνο της Εθνικής Τράπεζας στον Γέρακα, συνολικής έκτασης (συμπεριλαμβανομένου των χώρων γραφείου) 38,5 στρεμμάτων. Θα αποτελέσει μάλιστα ένα «mega data center» με βάση την αξιολόγηση της AFCOΜ και του Data Center Institute, με δεδομένο ότι έτσι χαρακτηρίζεται ένα data center με υπολογιστικούς χώρους άνω των 20.000 τ.μ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News