ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΖΑΡΑΛΙΚΟΣ: Αντιδράσεις από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τη διακοπή της παράστασης

Οι αντιδράσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και τους εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Την αντίδραση τόσο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης προκάλεσε η διακοπή της παράστασης του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου, «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά» στο θέατρο «Καρέζη».

Άμεση ήταν η αντίδραση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος έγραψε στα social media: «Η κοινωνία μας έχει εμπεδώσει την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης, πρωτίστως της σάτιρας, όσο αιχμηρή και αν είναι. Κάθε απόπειρα, έργω ή λόγω, βίαιης παρεμπόδισης της είναι ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα, πόσω μάλλον όταν έχει χαρακτηριστικά αυτοδικίας».

O εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, έγραψε στο twitter: «Η διακοπή της παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου όπως και κάθε παράστασης είναι ντροπιαστική και επικίνδυνη. Άλλο ένα σημάδι παρακμής. Η καθεστωτική νοοτροπία από τους υποκινητές των επεισοδίων δεν είναι ανεκτή. Η λογοκρισία δεν θα περάσει, η τέχνη και η ελευθερία θα νικήσουν».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Σημάδι τεράστιας σήψης κι αυταρχισμού η διακοπή θεατρικών παραστάσεων από δήθεν “αγανακτισμένους” σε ρόλο “μπράβου”, επειδή διάφοροι επιχειρηματικοί, πολιτικοί ή άλλοι παράγοντες ενοχλούνται από τη σάτιρα των καλλιτεχνών. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχουν ακόμη τουλάχιστον καταδικάσει το γεγονός, δείχνει την ανοχή τους απέναντι σε τέτοια φαινόμενα».

Επίσης, σε δική του ανακοίνωση, το ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Η προκλητική διακοπή της σατιρικής παράστασης του Χριστόφορου Ζαραλίκου από αυτόκλητη ομάδα “υπερασπιστών Μαρινάκη” με επικεφαλής τηλεπερσόνα, δείχνει ότι πάντα θα υπάρχει ένας πρόχειρος Παναγιώταρος να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Ευχόμαστε πολύ σύντομα να διαπιστώσουν κι αυτοί οι συνεχιστές της Χ.Α. πόσο αναλώσιμοι είναι».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News