GUCCI: Το μεγάλο comeback στην Ελλάδα

Στο βιογραφικό μελόδραμα παραγωγής και σκηνοθεσίας του Ridley Scott, υπό τον διεθνή τίτλο “House of Cucci” εξιστορείται επί μεγάλης οθόνης η ταραχώδης ζωή των Gucci, μία διαδρομή με ερωτικές ατασθαλίες, απιστία και αμαρτωλές περιπλανήσεις στο χώρο της υψηλής ραπτικής με απόγειό της τη δολοφονία του κληρονόμου της δυναστείας των Gucci, Maurizio Gucci, από την πρώην σύζυγό του, Patrizia Reggiani.

Αυτή τη στιγμή και παρά τις δυσκολίες που παρουσίασε το 2020 για το σύνολο του επιχειρείν παγκοσμίως και ιδίως για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη λιανική πώληση αγαθών, η Gucci στην Ελλάδα έχει καταφέρει να ισχυροποιήσει τη θέση της και να αποτελεί μία κερδοφόρα επιχειρηματική οντότητα με τζίρο 11,8 εκατομμυρίων ευρώ το 2019 (4,48 εκατ. ευρώ ο αντίστοιχος κύκλος εργασιών του 2020 λόγω Covid-19). Nα σημειωθεί μάλιστα ότι το 2019 οι πωλήσεις της Gucci στην ελληνική αγορά έφεραν και καθαρά κέρδη 227 χιλ. ευρώ (ζημίες 4 χιλ. ευρώ το 2020).

Σε ό,τι αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2021 η επιχείρηση ενίσχυσε τις πωλήσεις της κατά 49% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2020, δεδομένης της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων αλλά και του καινούργιου καταστήματος που λειτούργησε στη Μύκονο. Υπό αυτές τις συνθήκες η προσθήκη και του νέου σημείου πώλησης θα την φέρει σταδιακά πάνω από το φάσμα κύκλου εργασιών των 11 εκατ. ευρώ που κατέγραψε εντός του 2019. 

Την άνοιξη που μας πέρασε η εταιρεία δημιούργησε και δεύτερο κατάστημα επί της οδού Μελετοπούλου στη Μύκονο, επενδύοντας στο ισχυρό τουριστικό ρεύμα του νησιού και στους επισκέπτες που αναζητούν αγορές αγαθών πολυτελείας κατά την επίσκεψή τους στο συγκεκριμένο νησί των Κυκλάδων. Eπικεφαλής της Luxury Goods Greece Α.Ε.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι ο γενικός διευθυντής της Gucci για τη νότια Ευρώπη, Renato Munafo, καθώς η οικογένεια Χαραγκιώνη και συγκεκριμένα ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης αλλά και ο γιος του, Νικηφόρος, έπαψαν να διατηρούν καθήκοντα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ τη διοίκηση της Gucci στην Ελλάδα ασκούν πλέον αποκλειστικά τα στελέχη της μητρικής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News