ΠΟΥΤΙΝ - ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση και η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου

Στις 12 το μεσημέρι το τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο. Απάντηση στο ελληνικό αίτημα για νέα συμφωνία για το φυσικό αέριο αναμένει η Αθήνα.

Στην σκιά της άκαρπης τηλεδιάσκεψης μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τζο Μπάιντεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στο Σότσι και θα έχει την πρώτη επίσημη συνάντηση του με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Το χρονικό σημείο που πραγματοποιείται η επίσκεψη είναι ιδιαιτέρως κομβικό, λόγω της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου που έχει κλονίσει τις ενεργειακές σχέσεις αναμεσά στην Ε.Ε. με τη Μόσχα, αλλά και των εξελίξεων στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας.

Παράλληλα, το ταξίδι αυτό επιβεβαιώνει τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες έγινε δεκτός από την νέα ηγεσία του Ισραήλ μετά από προσωπική απόφαση του ισραηλινού πρωθυπουργού, καθώς υπάρχει απαγορευτικό στα Ιεροσόλυμα λόγω της μετάλλαξης “Όμικρον”, ενώ είναι από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες που έχει συναντήσει ο Ρώσος πρόεδρος μετά την ενεργειακή κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News