ΘΕΡΜΑΝΣΗ: Αρχίζει η πληρωμή του επιδόματος – Οι προθεσμίες για νέες αιτήσεις

Αρχίζει την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά.

Τα χρήματα αναμένεται να έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς περίπου 700.000 δικαιούχων έως το απόγευμα της ίδιας ημέρας και τα ποσά θα κυμαίνονται από 100 ευρώ έως 750 ευρώ.

Οι εν λόγω 700.000 δικαιούχοι είναι όσοι υπέβαλαν αίτηση στην πλατφόρμα myΘέρμανση έως τις 30 Νοεμβρίου και θα λάβουν το ποσό του επιδόματος που είχαν εισπράξει πέρυσι, ενώ το υπόλοιπο ποσό που δικαιούνται θα το λάβουν έως το τέλος του μήνα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Η επόμενη πληρωμή είναι προγραμματισμένη για το τέλος τους μήνα και θα αφορά όσους υποβάλλουν αίτηση έως και τις 15 Δεκεμβρίου.

Αίτηση πλέον μπορούν να κάνουν εκτός από τους περυσινούς δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης που «έχασαν» την προθεσμία της 30ης Νοεμβρίου και οι νέοι που περιλαμβάνονται στους φετινούς δικαιούχους, είτε επειδή έχουν διευρυνθεί τα περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια, είτε διότι εντάχθηκαν νέες κατηγορίες που έχουν άλλο είδος ως καύσιμη ύλη (π.χ. φυσικό αέριο).

Ο όρος για τη χορήγηση του επιδόματος

Το επίδομα χορηγείται υπό τον όρο ο δικαιούχος θα έχει πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης ή θερμικής ενέργειας αξίας μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του επιδόματος από την 1η Οκτωβρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2022 και ειδικά για το πετρέλαιο θέρμανσης από την 15η Οκτωβρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News