ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΥΓΗ»: Στάση εργασίας την Παρασκευή (10/12) από την ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή (10/12) για τους δημοσιογράφους στην «Αυγή».

Στις 27 Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην εφημερίδα ΑΥΓΗ καθώς όπως υποστηρίζει «η πολυετής κρίση στον Τύπο, η αρχή της οποίας τοποθετείται ακόμα και πριν την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, επέφερε βαριά πλήγματα στην ΑΥΓΗ. Με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του κόσμου της Αριστεράς στάθηκε όρθια. Ωστόσο τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μέσα στο περιβάλλον της πανδημίας, δημιουργούν εκ νέου συνθήκες οικονομικής ασφυξίας».

Το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων έχει εθελοντικό χαρακτήρα και προβλέπει, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό. Ωστόσο η γενική συνέλευση των εργαζομένων είπε ομόφωνα «όχι» στο σχέδιο και ζητούν τη διασφάλιση των δεδουλευμένων τους.

Στην υπόθεση παρενέβη σήμερα (9/12) η ΕΣΗΕΑ η οποία προκήρυξε για την Παρασκευή (10/12) στάση εργασίας στην εφημερίδα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας αύριο Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου, από τις 11.00’ έως τις 15.00’, για όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr», προκειμένου να διεξαχθεί συνέλευσή τους για κρίσιμα εργασιακά ζητήματα.

Το Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ ζήτησε σήμερα με επιστολή του, συνάντηση από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητηθεί το πρόγραμμα της εθελούσιας αποχώρησης των συναδέλφων μας, που έχει εξαγγελθεί στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News