ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Η αγωγή κατά Μελισσανίδη – Τα αποδεικτικά στοιχεία

Αγωγή εναντίον του Έλληνα επιχειρηματία με αντικείμενο την κακοδιαχείριση στην εταιρεία Aegean Marine Petroleum Network – ΑMPNI, έχει καταθέσει το Aegean Litigation Trust.

Για καταστροφή των αποδεικτικών στοιχείων κάνει λόγο η αγωγή κατά του Δημήτρη Μελισσανίδη στο Λουξεμβούργο για την Aegean. Υπενθυμίζεται πως την αγωγή εναντίον του Έλληνα επιχειρηματία με αντικείμενο την κακοδιαχείριση στην εταιρεία Aegean Marine Petroleum Network – ΑMPNI, την έχει καταθέσει το Aegean Litigation Trust, που διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης και της απόφασης του αρμόδιου αμερικανικού πτωχευτικού δικαστηρίου, με σκοπό τη διεκδίκηση των απαιτήσεων του ομίλου Aegean προς όφελος των πιστωτών του ομίλου Aegean.

Οι AMPNI, AOTC, AMP SA και AMP LLC έχουν εκχωρήσει τις απαιτήσεις τους στο Trust. Οι ενάγοντες υποστηρίζουν ότι οι εναγόμενοι διέπραξαν εκτεταμένη λογιστική απάτη και για αυτόν τον λόγο διεκδικούν συνολικά 318.863434,05 δολάρια ή 283.864.983,53 ευρώ.

Μάλιστα, στην αγωγή καταγγέλλεται καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και παρεμπόδιση της έρευνας του ομίλου Aegean σε σχέση με τις λογιστικές απάτες που είχε διαπιστώσει και που οδήγησαν τελικά στη χρεοκοπία και την αναδιάρθρωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News