ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΜΕΤΡΟ: Βόλτα 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (vid)

Μια βόλτα στο πιο δύσκολο σημείο, 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη Γραμμή 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς» – Πότε θα είναι έτοιμοι οι σταθμοί Μανιάτικα και Δημοτικό Θέατρο.

Στο πιο δύσκολο σημείο, 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση της Γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Μαρίνα-Πειραιάς» με την οποία η απόσταση από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το λιμάνι του Πειραιά θα διανύεται σε 55 λεπτά.

Το καλοκαίρι του 2022 προβλέπεται να παραδοθούν στο κοινό οι σταθμοί Μανιάτικα και Δημοτικό Θέατρο με αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, που αναμένεται να μειώσει την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως.

Η «ξενάγησης»έγινε από τον φακό της ΕΡΤ και της εκπομπής «Με νέα ματιά», στο σταθμό Δημοτικού Θεάτρου, που θα είναι και ο νέος τερματικός, κατασκευάζεται και μουσείο με εκθέματα από το σύστημα ύδρευσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News