ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Προ των πυλών αυξήσεις σε μπύρα και αναψυκτικά

Τις επόμενες κινήσεις τους μετρούν αυτή την περίοδο κλάδοι όπως είναι η μπύρα και τα αναψυκτικά, όπου επίκεινται σύμφωνα με πηγές της αγοράς αυξήσεις από τις αρχές του 2022.

Ανάχωμα σε οποιαδήποτε αύξηση για τους δύο κλάδους αποτελεί η εορταστική περίοδος, ενώ οι όποιες αυξήσεις θα έρθουν από 1 Ιανουαρίου του νέου έτους. Οι ισορροπίες είναι λεπτές και το ζήτημα όπως αναφέρουν πρόσωπα με γνώση της αγοράς, είναι ποιος θα κάνει την αρχή για να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά υψηλόβαθμου στελέχους της βιομηχανίας αναψυκτικών, το οποίο σημείωνε ότι αυτή τη στιγμή η τιμή της ζάχαρης είναι αυξημένη κατά 15% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο, με την τιμή ανά τόνο να ανέρχεται στα 500 ευρώ.

Ταυτόχρονα σημείωνε ότι οι αρωματικές ύλες έχουν αυξηθεί κατά 20% έως και 25%, ενώ το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στα κουτάκια των αναψυκτικών έχει φτάσει πλέον στα 3.000 δολάρια ανά τόνο, έναντι 1.500 δολαρίων που ήταν προ διετίας.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι οι βιομηχανίες αναψυκτικών προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την πίεση που υφίστανται στις τιμές και να μην περάσουν τις αυξήσεις στα σημεία λιανικής πώλησης, έχουν προχωρήσει σε περιστολή προσφορών προς τον καταναλωτή καθώς και σε άλλες ενέργειες που τους δίνουν την δυνατότητα να περιορίσουν τις συνέπειες που βιώνει αυτή τη στιγμή το σύνολο της βιομηχανίας τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News