SD OPINION: Να κοιτάς την κόρη σου στα μάτια και να ντρέπεσαι που γέλαγες με Παναγιωτόπουλους

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου προσπαθεί να διαχειριστεί ως γονιός όσα συμβαίνουν στο χώρο της ελληνικής showbiz

Τι είναι πιο δυσεύρετο σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τεράστια προβλήματα, όπως η ελληνική; Το γέλιο! Να βρίσκεις ανθρώπους και στιγμές που να σε κάνουν να χαμογελάς, να ξεχνιέσαι, να αφήνεις για λίγο στην άκρη τα άγχη και τους μπελάδες της καθημερινότητας. Τέτοιοι άνθρωποι ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Δυο άνθρωποι που εδώ και πολλά χρόνια μας χάριζαν μια χαραμάδα απόδρασης από τα προβλήματα της εποχής: Την οικονομική κρίση, τον κορονοϊό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΡΟΖΙΤΑ ΣΩΚΟΥ: Η Μελίνα, ο Δαλιανίδης, ο Χατζιδάκις – Η φράση «καλύτερα που πέθανε η Βουγιουκλάκη»

Αυτός είναι και ο λόγος που η αφαίρεση του «προσωπείου χαράς» που συνόδευε την έως τώρα διαδρομή τους στο χώρο της ελληνικής showbiz, είναι δύσκολα διαχειρίσιμη απ’ όλους μας. Ακόμη κι από ανθρώπους που δεν τους γνωρίσαμε ποτέ.

Πως θα αντιδρούσα αν το θύμα ήταν η δική μου κόρη; 

Όσοι είστε γονείς, ενδεχομένως να νιώσετε λίγο καλύτερα αυτό που αισθάνομαι και θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Ως πατέρας τριών παιδιών (δύο εκ των οποίων είναι κόρες), κάθε φορά που διαβάζω ή ακούω για βιαστές, ανώμαλους, ανθρώπους που εκμεταλλεύτηκαν την όποια μορφή εξουσίας τους για να μετατρέψουν σε κόλαση τη ζωή ενός κοριτσιού, φέρνω πάντα τον εαυτό μου στη θέση των γονιών των θυμάτων τέτοιων ελεεινών συμπεριφορών. Και πάντα αναρωτιέμαι πως θα αντιδρούσα εγώ αν οι δικές μου κόρες έπεφταν θύματα ενός Φιλιππίδη, ή ενός Παναγιωτόπουλου. Αν μάθαινα ότι οι δικές μου κόρες είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής ή άλλης μορφής κακοποίησης.

Γιατί – για να εξηγούμαστε – η μετάδοση παράνομου πορνογραφικού υλικού, εννοείται ότι αποτελεί κι αυτή μια χείριστη μορφή κακοποίησης, μια «τεχνολογική» μορφή βιασμού. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να συνοδεύεται από τον όρο «λάθος». Πρόκειται για μια απολύτως ευσυνείδητη χυδαία πράξη του θύτη, μια πράξη προσχεδιασμένη και υλοποιημένη σε καθεστώς απόλυτης πνευματικής διαύγειας.  

Ως μεγάλος λάτρης των «Ράδιο Αρβύλα» εδώ και πολλά χρόνια, ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που έχω γελάσει με την ψυχή μου, με τα «κρύα ανέκδοτα του Στάθη». Όπως και πολλοί άλλοι γονείς που έστελναν στην παρέα του Αντώνη Κανάκη τα γεμάτα αγνή χαρά βίντεο των παιδιών τους να τραγουδούν «βάλε ζακέτα» και «το σύμπαν θα παγώσει». Όπως επίσης, εννοείται ότι δεν είχα χάσει επεισόδιο του «50-50»…

Μην αφήσουμε το φόβο και την καχυποψία να κυριεύσει την ευτυχία των παιδιών μας!

Από το βράδυ της Δευτέρας, δεν σας κρύβω ότι ντρέπομαι με τον εαυτό μου που γέλαγα με τα αστεία δύο τέτοιων ανθρώπων. Δεν είναι εύκολο να σας περιγράψω τα συναισθήματά μου. Είναι πολύ περίεργο, αλλά νιώθω σαν να με έχουν προδώσει δικοί μου άνθρωποι. Γιατί τους ανθρώπους που μας κάνουν να γελάμε, τους αισθανόμαστε λίγο πιο δικούς μας. Τους ανοίγουμε απλόχερα το σπίτι μας, καμιά φορά – άθελά μας – κάνουμε τα παιδιά μας να ταυτιστούν μαζί τους περισσότερο απ’ ότι πρέπει.

Ειλικρινά, κοιτάω στα μάτια τη μικρή μου κόρη, και αυτόματα σκέφτομαι να έχει αποτελέσει εκείνη θύμα μιας τέτοιας απάνθρωπης και χυδαίας συμπεριφοράς και ντρέπομαι με τον εαυτό μου.

Ως γονιός, όμως, αισθάνομαι ότι έχω και μια μεγάλη υποχρέωση μαζί της. Οφείλω να τη βοηθήσω να πορεύεται στη ζωή της χωρίς να κοιτάει κάθε διπλανό της με μισό μάτι! Να προσέχει, ναι. Να μη θεωρεί τίποτα αυτονόητο, επίσης.

Αλλά, παρότι ζούμε σε μια κοινωνία που προφανώς βρίσκεται σε καθεστώς διάλυσης και έναν κόσμο που υποθάλπει και καλύπτει (υποσυνείδητα ή ευσυνείδητα) ανώμαλες συμπεριφορές, η καχυποψία για ό,τι και όποιον κινείται δίπλα μας, απλά ορθώνει ανυπέρβλητα εμπόδια στο δρόμο προς την ευτυχία.

Ως γονείς, λοιπόν, αισθάνομαι ότι έχουμε μια διπλή ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας. Πρώτον να τα προστατεύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε από τους κινδύνους που παραμονεύουν δίπλα τους σε κάθε τους στιγμή. Δεύτερον να τα βοηθήσουμε να μεγαλώσουν σε μια καθημερινότητα που η προστασία τους δεν θα συνοδεύεται από καθεστώς φόβου και καχυποψίας. Και να μην επιτρέψουμε στον όποιον Φιλιππίδη και τον όποιον Παναγιωτόπουλο να στοιχειώσουν τις δικές τους ευτυχισμένες στιγμές.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News