ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΠΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Το λογικό φινάλε του Γιώργου Τράγκα...

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος γράφει για τον Έλληνα δημοσιογράφο, που «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 72 ετών, από κορωνοϊό.

Δεν έχω ούτε ένα γνωστό που να μου είπε  ότι στεναχωρήθηκε για τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Τράγκας – και πιστέψτε με ξέρω πάρα πολύ κόσμο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, στην αναφορά της είδησης, κάποιοι απλά κούνησαν το κεφάλι, όχι απορημένοι, αλλά δείχνοντας ότι την περίμεναν. Ο κορωνοϊός δεν είναι αστείο και όλοι οι γνωστοί μου έχουν καταλάβει πόσο επικίνδυνος είναι – η βουβή χειρονομία στη συγκεκριμένη περίπτωση μαρτυρούσε πως ο ανεμβολίαστος και με χρόνιες παθήσεις (όπως είναι ο ζαχαροδιαβήτης) Τράγκας έπαθε ό,τι έπαθε γιατί πήγαινε γυρεύοντας. Αλλοι υπήρξαν ακόμα πιο σκληροί και είπαν τα χειρότερα – όσα δεν έλεγαν για αυτόν όσο ήταν εν ζωή. Αλλά αρκετοί πρέπει να πω ότι ήταν απλά κομμάτι αμήχανοι. Σαν αυτό που συνέβη να τους ήταν εντελώς ακατάληπτο: ο θάνατος του Τράγκα μοιάζει να τους δημιούργησε την ίδια αμηχανία που τους δημιουργούσαν συχνά και τα σχόλια, οι παρεμβάσεις του, οι πολιτικές του τοποθετήσεις, το σόου του. Που είχε πολλούς φανατικούς που το παρακολουθούσαν κι άλλους τόσους που αναρωτιόντουσαν για το πώς είναι δυνατόν κάποιος να λέει τέτοια πράγματα και κάποιοι, πάρα πολλοί μάλιστα, να τον ακούνε.

Ομολογώ ότι κι εγώ όταν αποφάσισα να γράψω κάτι το σκέφτηκα πολύ – ένοιωσα κι εγώ να πηγαίνω λίγο γυρεύοντας. Κάτι μέσα μου μου έλεγε να το προσπεράσω, αλλά από την άλλη και η αμηχανία (την οποία και νιώθω) είναι κι αυτή έκφραση. Και θα ήταν άδικο να μην αφιερώσω ένα σημείωμα σε αυτόν που για χρόνια μονοπώλησε στο ραδιόφωνο πρωτιές και που πολύ συχνά υπήρξε θέμα συζήτησης – όχι πάντα για καλό δυστυχώς.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News