ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Στην αναμονή 12 πλοία για να μπουν στο λιμάνι

Στις διεθνείς λίστες με τα λιμάνια μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις έχει αρχίσει να φιγουράρει πλέον και ο Πειραιάς, καθώς δεν έχουν αποφευχθεί ζητήματα εξυπηρέτησης κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, ως αποτέλεσμα της αυξημένης κίνησης της περιόδου, αλλά και των διαδοχικών εργασιακών κινητοποιήσεων, που έχουν προκαλέσει ζητήματα.

Σύμφωνα με σχετική ανάλυση που δημοσίευσε χθες η εταιρεία συμβούλων eeSea, στον Πειραιά παρατηρείται αύξηση κατά 52% του αριθμού των πλοίων που περιμένουν να εξυπηρετηθούν.

Ειδικότερα, 12 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναμένουν το «πράσινο φως», προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό λιμάνι για να εξυπηρετηθούν, ενώ επιπλέον 11 πλοία βρίσκονται ήδη στο λιμάνι. Η eeSea εδρεύει στη Δανία και ειδικεύεται σε αναλύσεις του τομέα των εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Εκτός από τον Πειραιά, σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται επίσης σε δεκάδες άλλα λιμάνια ανά την υφήλιο. Πέραν των δεδομένων πλέον προβλημάτων στα λιμάνια της Σαγκάης, του Νίγκμπο, του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς, προβλήματα παρατηρούνται και στο Πορτ Κλανγκ της Μαλαισίας, όπου 32 πλοία αναμένουν να εξυπηρετηθούν. Στην νότια Ευρώπη, πέραν του Πειραιά, καθυστερήσεις παρατηρούνται επίσης στο Αλγκεσίρας της Ισπανίας, όπου επίσης υπήρξαν εργασιακές κινητοποιήσεις τον τελευταίο μήνα, που επιδείνωσαν το πρόβλημα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News