ΙΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΟΥΙΝΕΑ: Πειρατεία με ομηρία έξι ατόμων σε ελληνόκτητο πλοίο

Αρκετά μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου πολωνού ναυτικού, απήχθησαν κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Κόλπο της Γουινέας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Δανίας ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι πειρατές απήγαγαν συνολικά έξι μέλη του πληρώματος του ελληνόκτητου πλοίου Tonsberg στα διεθνή ύδατα, στα ανοικτά του νησιού Μπιόκο (Ισημερινή Γουινέα).

Το πολωνικό ΥΠΕΞ ενημέρωσε ότι “έλαβε πληροφορίες που αφορούν την απαγωγή μελών του πληρώματος του πλοίου Tonsberg στον Κόλπο της Γουινέας και επιβεβαιώνει ότι το ένα από τα πρόσωπα που απήχθησαν είναι πολωνός πολίτης”.

Ανέφερε ακόμη στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε πως βρίσκεται σε επαφή με διπλωμάτες “άλλων χωρών”, καθώς και με την πλοιοκτήτρια εταιρεία για τον συντονισμό των προσπαθειών προκειμένου να βρεθούν και να σωθούν οι όμηροι.

Σύμφωνα με το ΠΝ της Δανίας, μια από τις φρεγάτες του, η Esbern Snare, που εκτελεί περιπολίες στην περιοχή από τον Νοέμβριο, καταδίωξε τους πειρατές, που εγκατέλειψαν το Tonsberg με μικρό πλεούμενο πάνω στο οποίο βρίσκονταν οι όμηροι.

Ελικόπτερο της φρεγάτας τους ακολούθησε –από απόσταση, για να μην τεθεί η ζωή των ομήρων σε κίνδυνο–, όμως αναγκάστηκε να σταματήσει όταν οι πειρατές εισήλθαν στα χωρικά ύδατα της Νιγηρίας, καθώς οι κανόνες εμπλοκής της αποστολής του ΠΝ της Δανίας δεν επιτρέπουν να εισέρχεται στα ύδατα της χώρας αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News