ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Μεγαλύτερη έκπτωση – νέα επιδότηση στο ρεύμα

Η κυβέρνηση, με στόχο να αποδυναμώσει τα χτυπήματα που δέχονται τα εισοδήματα από το κύμα της ακρίβειας στην ενέργεια, αναμένεται, όπως έγραψε το powergame.gr, να διαθέσει περισσότερους πόρους για να αντιμετωπίσει τις ανατιμήσεις στα ενεργειακά προϊόντα που σαν ντόμινο επηρεάζει ένα μεγάλο φάσμα αγαθών και υπηρεσιών και «σημαδεύει» τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ενίσχυση και χρονική επέκταση στους λογαριασμούς των νοικοκυριών σε ό,τι αφορά στο πακέτο των επιδοτήσεων για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, ενώ προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης για τη συμπίεση του ενεργειακού κόστους στους αγρότες.

Το Σάββατο μάλιστα, στη Βουλή ο πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει τα μέτρα κατά την ομιλία του στη συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος στα 45 με 48 ευρώ από 39 ευρώ που είναι σήμερα και διπλασιασμό της έκπτωσης στους καταναλωτές που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο.

Σημειωτέον ότι όλο το 2022 θα είναι έτος κατά το οποίο το οικονομικό επιτελείο θα στοχεύει στην απορρόφηση των κραδασμών από το υψηλό κόστος της ενέργειας, ενώ η ακρίβεια θα είναι βραχνάς, ακόμα και όταν ο πληθωρισμός υποχωρήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News