ΕΤΑΙΡΙΚΑ E-MAIL: Η νέα τραπεζική απάτη

Η τελευταία τάση της…. μόδας στις διαδικτυακές τραπεζικές απάτες αφορά στην παραβίαση εταιρικών e-mails, που έπειτα από παραπλάνηση, ο «στόχος» αποκαλύπτει τελικά ο ίδιος τους κωδικούς του στο e-banking πέφτοντας θύμα μιας νέας μορφής απάτης.

Η τάση αυτή είναι κυρίαρχη σήμερα στην Ευρώπη με μία ιδιαίτερη προτίμηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πρόσφατα καταγράφηκε ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων απάτης με τη νέα μέθοδο.

Το εντυπωσιακό αυτή τη φορά είναι ότι χτυπούν εταιρείες, μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στελεχών, σε ένα περιβάλλον που προσομοιάζει το corporate αξιόπιστων εταιρειών. Μάλιστα, παρατηρήθηκε μεγάλη έξαρση του φαινομένου σε δύο κυρίως τομείς:

-Όταν κάποιος επιχειρεί να κάνει αγοραπωλησίες ακινήτων (με συναλλαγές που γίνονται online)
-Όταν γίνονται πληρωμές υπηρεσιών, κάθε είδους

Μια από τις κορυφαίες τράπεζες στον κόσμο, η Citi ενημέρωσε προ ολίγων ημερών τους πελάτες της για τη νέα αυτή απάτη, λέγοντας ότι κάποιοι επιτήδειοι στέλνουν μέιλ στον εταιρικό λογαριασμό εργαζομένων και το μέιλ αυτό μοιάζει σαν να το στέλνει κάποια σοβαρή και αξιόπιστη εταιρεία, ενώ στην πραγματικότητα, ο αποστολέας είναι ο απατεώνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News