ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ: Η επάνοδος των lockdown στην Ευρώπη και τα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης πάντως λαμβάνουν νέα μέτρα – Στο έλεος της Όμικρον βρίσκεται η Βρετανία με περισσότερα από 12.000 κρούσματα μόλις χθες – Η κατάσταση σε Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ.

Η ταχύτητα εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον έχει αλλάξει τα δεδομένα της πανδημίας, καθιστώντας την περίοδο των εορτών, αλλά και τους επόμενους μήνες εξαιρετικά δύσκολους.

Οι επιδημιολόγοι συμφωνούν ότι συνιστά «παγκόσμιο κίνδυνο». Είναι, άλλωστε, 70 φορές πιο μεταδοτική από τη Δέλτα, η οποία είναι 100 φορές πιο μεταδοτική από την μετάλλαξη Άλφα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως η αύξηση των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι δραματική, με την ανησυχία να εντείνεται εξαιτίας των ημερών και των κοινωνικών συναναστροφών αυτών.

Εν μέσω της ανησυχίας αυτής, πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη, παρουσία του Κυριάκος Μητσοτάκη, του επιδημιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, και στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Εξετάστηκαν και συζητήθηκαν όλα τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την πανδημία και την «απειλή» που αυτή συνιστά, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News