EOΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ: Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα παραμονή Χριστουγέννων

Από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 θα είναι ανοικτά σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, τα καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Τα καταστήματα μέχρι σήμερα θα λειτουργήσουν με συνεχόμενο εορταστικό ωράριο, ενώ την Κυριακή 26 του μήνα -την επομένη των Χριστουγέννων- θα παραμείνουν κλειστά.

Θυμίζουμε ότι το εορταστικό ωράριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 20/12, με την κίνηση να κορυφώνεται εν όψει Χριστουγέννων.

Είναι ενδεικτικό πως, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλη Κορκίδη, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η χριστουγεννιάτικη αγορά κινείται ικανοποιητικά.

Μάλιστα, φαίνεται να κλείνει πιο κοντά στον τζίρο του Δεκεμβρίου του 2019 των 3,6 δισ. ευρώ και αρκετά μακριά από τον αντίστοιχο του 2020, που εξαιτίας του lockdown χάθηκαν σχεδόν 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και την προηγούμενη Κυριακή. Παρά το τσουχτερό κρύο που επικράτησε, άνθρωποι όλων των ηλικιών ξεχύθηκαν στους δρόμους. Ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αγορές σε ζαχαροπλαστεία για μελομακάρονα και κουραμπιέδες και φυσικά «έφοδος» για δώρα κυριάρχησαν στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News