ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ: «Απογοητευτική η εικόνα του ΟΑΚΑ, θα την πληρώσουν οι πολλοί για τους λίγους» (vid)

Ο Υπουργούς Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε δηλώσεις του στο Open για τα μέτρα που συζητά η κυβέρνηση για τα γήπεδα, ενώ δήλωσε χαρούμενος για τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά λύπη για την εικόνα του γηπέδου.

Η κυβέρνηση χθες (23/12) ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον.

Η απάντηση για τους φιλάθλους στα γήπεδα και το πλαίσιο που θα ισχύσει θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open, «Ώρα Ελλάδος» και τόνισε πως χάρηκε με τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, από την άλλη όμως λύπη, για την εικόνα του γηπέδου. Συγκεκριέμα στάθηκε στο γεγονός πως οι φίλαθλοι δεν φορούσαν μάσκα, ενώ όπως παραδέχθηκε, υπάρχει το ενδεχόμενο από τις 3 Ιανουαρίου να υπάρχει ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα, ή ακόμα και καθόλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όσοι είδαν την χτεσινή εικόνα στο μπάσκετ σίγουρα στεναχωρήθηκαν. Μιλάω για τον αγώνα μπάσκετ. Όσοι είδαμε χτες τον αγώνα μπάσκετ δεν χαρήκαμε με την εικόνα του γηπέδου, που δεν τηρείται κανένα μέτρο, τη μέρα που ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα. Μπαίνουν εμβολιασμένοι αλλά δεν φοράνε μάσκα. Δεν καταλαβαίνω, προτιμούν οι φίλαθλοι να βλέπουν από την τηλεόραση την ομάδα τους και όχι από το γήπεδο;

Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού και χάρηκα για τη νίκη αλλά λυπήθηκα σαν Υπουργός που δεν φορούσαν μάσκα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, από 3 Γενάρη θα πάμε σε ένα μικρό ποσοστό φιλάθλων στα γήπεδα είτε καθόλου. Θα βλέπουν είτε τηλεοπτικά την ομάδα τους είτε σε μικρό ποσοστό στα γήπεδα.

Και είναι κρίμα, γιατί ένα 50%-60% φιλάθλων τηρούν τα μέτρα και δεν πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί. Οι ΠΑΕ και ΚΑΕ έχουν ευθύνη για τον έλεγχο των εμβολιασμένων που μπαίνουν στα γήπεδά τους. Θεωρώ θα πάρουν το μήνυμα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News