ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ: Θέμα εβδομάδων η «εξαφάνισή» της από τη Νότια Αφρική, λένε οι ειδικοί

Μετά τις έρευνες που απέδειξαν την ήπια νόσηση από τη νέα παραλλαγή, επιστήμονες μιλούν για τη μικρή διάρκειά της – Πώς εξελίσσεται η Omicron στη Νότια Αφρική – Πόσο διήρκεσε η περίοδος έξαρσης, πότε άρχισε η αποκλιμάκωση.

Σε μια περίοδο που τα υγειονομικά επιτελεία ανά τον κόσμο «τρέχουν» με φρενήρεις ρυθμούς ώστε να αναχαιτίσουν τη σαρωτική επέλαση της παραλλαγής Όμικρον, έρευνες για το νέο στέλεχος δημιουργούν μια εστία φωτός μέσα στο σκοτεινό τούνελ της πανδημίας.

Μετά τις βρετανικές και νοτιοαφρικανικές μελέτες που θέλουν τη νέα μεταδοτική μετάλλαξη να προκαλεί ήπια νόσηση και να μην οδηγεί, σε μεγάλο ποσοστό, στην εισαγωγή στο νοσοκομείο, ειδικοί εκτιμούν πως είναι θέμα εβδομάδων η παραλλαγή να εξαφανιστεί από τη Νότια Αφρική.

Από τις εκτιμήσεις ειδικών στη Νότια Αφρική εξάγεται, δηλαδή, το συμπέρασμα πως η Omicron εκτός από ήπια συμπτωματολογία  έχει και μικρή διάρκεια. Στο εν λόγω πόρισμα οδηγεί η παρακολούθηση της διαδρομής της παραλλαγής στη Νότια Αφρική, όπου η έξαρση των μολύνεσων διήρκεσε μόνο ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News