ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Μέχρι 1.000 θεατές ακόμη και στα μεγάλα γήπεδα της χώρας, όλες οι ανακοινώσεις

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορωνοϊού

Οι ενδείξεις των τελευταίων ημερών για δραστική μείωση των φιλάθλων που θα μπορούν να βρίσκονται στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων, επιβεβαιώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας δια στόματος του Υπουργού Υγείας, Θανάση Πλεύρη. 

Κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ στη χώρα για την καταπολέμηση του νέου στελέχους «Όμικρον» του κορωνοϊού, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων θα μπορούν πλέον να βρίσκονται φίλαθλοι που δεν θα ξεπερνούν το 10% της χωρητικότητας των εξεδρών της κάθε εγκατάστασης και σε καμία περίπτωση δεν θα υπερβαίνουν τα 1.000 άτομα! 

Ο ίδιος τόνισε πως θα υπάρξει μεγάλη αύξηση της τηλεργασίας, έως 50%. Διασκέδαση και εστίαση θα λειτουργούν έως τις 12. Δεν θα υπάρχουν όρθιοι και στα τραπέζια έως έξι άτομα, αποκλειστικά για εμβολιασμένους, τονίζοντας πως οποιαδήποτε παρατήρηση από την πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων, θα κοπεί και η μουσική.

 

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη:

  • Διπλές μάσκες ή υψηλής προστασίας σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ 
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εργαζόμενους στην εστίαση
  • Η διασκέδαση να λειτουργεί έως τις 00.00, αποκλειστικά για εμβολιασμένους, χωρίς δυνατότητα ορθίων και εως 6 άτομα σε κάθε τραπέζι. Ακόμα επιτρέπεται η μουσική, όπου όμως σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων, θα επιβάλλεται απαγόρευση.  
  • Αναφορικά με τα γήπεδα η πληρότητα να πέσει στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.
  • Επισκεπτήριο στα νοσοκομεία κατ’ ελάχιστο
  • Αύξηση της τηλεργασίας στο 50 %  

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News