ΗΣΑΠ: Επόμενη στάση της Γραμμής 1 το Κέντρο Πολιτισμού «Στ. Νιάρχος»

Με τη δημοπράτηση των τοπογραφικών και γεωτεχνικών εργασιών μέσα στους επόμενους μήνες προχωρά το σχέδιο για την υπόγεια επέκταση της γραμμής 1 του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, από το Θησείο μέχρι το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Όπως είπε προ ημερών ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Ν. Ταχιάος, έχει ήδη ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη τεκμηρίωσης ενώ προβλέπεται η δημιουργία τεσσάρων σταθμών (Χαμοστέρνας, Πλατεία Δαβάκη, Τζιτζιφιές, ΚΠΙΣΝ) που θα εξυπηρετούν 65.000 επιβάτες την ημέρα.

Η νέα χρονιά φέρνει σημαντικές εξελίξεις για την Αττικό Μετρό, πέρα από την πλήρη ενεργοποίηση των εργοταξίων της γραμμής 4 (Άλσος Βεϊκού – Γουδή). Κατ’ αρχήν το καλοκαίρι του 2022 θα παραδοθεί σε κυκλοφορία ολόκληρη η επέκταση της γραμμής 3 προς Πειραιά, μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς. Ηδη λειτουργούν οι τρεις πρώτοι σταθμοί (Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια) και βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι τρεις άλλοι (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο). Με την πλήρη λειτουργία της συγκεκριμένης επέκτασης θα εξυπηρετούνται 132.000 επιβάτες ημερησίως ενώ ο Πειραιάς μετατρέπεται σε συγκοινωνιακό κόμβο αφού, όπως είπε ο κ. Ταχιάος, «θα συνδέει τις γραμμές 1 και 3, το λιμάνι, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το Τραμ» ενώ εξασφαλίζεται η απευθείας σύνδεση του λιμανιού με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Δείτε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News