ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Επισπεύδουν τα μέτρα κυβέρνηση και ειδικοί - Ρεβεγιόν... στα σπίτια μας μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα για εστίαση και διασκέδαση θα μεταφερθούν χρονικά και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης. Πιθανώς στις 22:00 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να κλείσει η εστίαση…

Το εφιαλτικό σενάριο πενταψήφιου αριθμού νέων κρουσμάτων επιβεβαίωσε νωρίτερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ανακοινώνοντας 21.657 λοιμώξεις κορωνοϊού για σήμερα.

Με την αρνητική εξέλιξη να πιέζει τη λήψη αποφάσεων, πραγματοποιούνται αύριο δύο συσκέψεις μεταξύ πολιτικής ηγεσίας και επιστημόνων που, καθώς φαίνεται, θα φέρουν επίσπευση της εφαρμογής των μέτρων, τα οποία είχαν αρχικώς δρομολογηθεί για τις 3 Ιανουαρίου 2022 και προβλέπουν:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (ΚΝ95, FFP2) ή διπλής μάσκας (χειρουργικής ή υφασμάτινης) στα σούπερ μάρκετ, στα ΜΜΜ και από το προσωπικό των χώρων εστίασης -σύσταση χρήσης τους σε μέρη συγχρωτισμού.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 00:00 (μεσάνυχτα) για διασκέδαση και εστίαση, χωρίς ορθίους, με μέγιστο τα έξι άτομα ανά τραπέζι και μετρικές αποστάσεις. Σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου προβλέπεται απαγόρευση της μουσικής, που επί του παρόντος επιτρέπεται.
  • Χωρητικότητα 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στους αθλητικούς χώρους, όπου έχει παρατηρηθεί μη τήρηση των μέτρων, με τη μη συμμόρφωση να συνεπάγεται «αυτομάτως» τη διοργάνωση κεκλεισμένων των θυρών.
  • Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ PCR (μοριακός έλεγχος) 48 ωρών για επισκεπτήριο σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και δομές φροντίδας χρονίως πασχόντων
  • Αυστηρότεροι όροι επισκεπτηρίου στα νοσηλευτικά ιδρύματα και απαγόρευση εισόδου στους ιατρικούς επισκέπτες
  • Τηλεργασία έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με κυλιόμενο ωράριο, βάσει των δυνατοτήτων κάθε υπηρεσίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News