ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Ρεβεγιόν χωρίς μουσική, μέχρι τις 02.00, στα 30.000 κρούσματα σήμερα

Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη, από τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης σε ισχύ τα νέα μέτρα. Τα καταστήματα του χώρου της εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Τα νέα μέτρα ανακοινώνονται εντός της ημέρας και αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τις 6:00 το πρωί της Πέμπτης και όχι με το νέο έτος όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Άλλωστε πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον βρισκόμαστε στα περίπου 30 χιλιάδες κρούσματα.

Από το 06:00 το πρωί της Πέμπτης 30 Δεκεμβρίου θα τεθούν σε ισχύ τα μέτρα κάτι που αποφασίστηκε στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με την συμμετοχή του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι το σύστημα Υγείας αντέχει στην πίεση, καθώς το 70% των κρουσμάτων είναι με την μετάλλαξη Όμικρον και τα συμπτώματα είναι ήπια στους περισσότερους.

Περίπου στις 15:00 σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 13:00 συνεδριάζουν οι ειδικοί και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προτείνουν και νέα μέτρα.

Όπως αναφέρει το protothema, τα εστιατόρια και τα άλλα καταστήματα του χώρου της εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Εξαίρεση η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2 τα ξημερώματα, χωρίς μουσική, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ενδεχόμενο της διασποράς του κορωνοϊού.

Οπως έγινε γνωστό, στις 15:00 σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης θα προβεί σε αναλυτικές ανακοινώσεις σχετικά με τα νέα μέτρα, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News