ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Χωρίς μουσική, με καθήμενους η εστίαση, ρεβεγιόν έως τις 2.00 - Τι ειπώθηκε για τα γήπεδα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης εν όψει της Πρωτοχρονιάς.

Χωρίς μουσική και ανοιχτή μέχρι τις 2 θα είναι η εστίαση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Τα κέντρα διασκέδασης θα μείνουν κλειστά την Πρωτοχρονιά. Τις υπόλοιπες ημέρες το ωράριο λειτουργίας θα είναι μέχρι τις 12 και θα επιτρέπεται η διασκέδαση και εστίαση μόνο σε καθήμενους σε τραπέζι έξι ατόμων.

Από αύριο στις 6 το πρωί θα ισχύσουν τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζοντας ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στην κοινότητα.

Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Σχετικά με την κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας είπε ότι νοσηλεύονται κυρίως όσοι έχουν πληγεί από τη μετάλλαξη Δέλτα, αλλά παράλληλα στην κοινότητα φαίνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι η κυρίαρχη. Όπως ανέφερε ακόμα πιέζεται το σύστημα από τη μετάλλαξη Δέλτα, γι’ αυτό είμαστε σε πλήρη συμφωνία με τις ιδιωτικές δομές να μας παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη η επιτροπή ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον, και να μη διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις ότι τα εμβόλια δεν την καλύπτουν, τόνισε.

Ακόμη ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεκτιμήσει όλο το πλαίσιο και ως προς την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και για τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά.

Τα γήπεδα

Kάλεσε τους πολίτες να κάνουν τεστ πριν τη συμμετοχή στο οικογενειακό εορταστικό τραπέζι. Τόνισε πως απαγορεύεται η μίσθωση χώρων για τη διενέργεια πάρτι την εορταστική περίοδο.

Όσον αφορά τα γήπεδα είπε ότι οι αποφάσεις που είχαν ληφθεί για την πληρότητα σε αυτά ισχύουν από αύριο το πρωί. Θυμίζουμε ότι αύριο Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τη Super League.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News