ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σχεδιάζουν εμβόλιο κατά του ιού για εφ' όρου ζωής έως το 2024

Επιστήμονες στην Ιαπωνία έχουν ήδη ξεκινήσει τις μελέτες ενώ το εμβόλιο θα στηρίζεται στην τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε κατά της ευλογιάς…

Την ώρα που όπως φαίνεται όλα τα εμβόλια θα χρειαστούν μια ενισχυτική δόση για να ανταποκριθούν στις μεταλλάξεις της COVID 19, στην Ιαπωνία οι επιστήμονες μελετούν ένα εμβόλιο το οποίο θα προστατεύει για πάντα κατά της νόσου και θα απαντύξει αρκετά αντισώματα ώστε να μην χρειάζεται ενισχυτική δόση.

Ο επίτημος ερευνητής στο Μητροπολιτικό Ινστιτούτο του Τόκυο, Michinori Kohara, αναρωτιόταν αν μπορεί να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του ιού στα πρότυπα εκείνου κατά της ευλογιάς, με το οποίο ασχολείται τις τελευταίες τρείς δεκαετίες. Από τον Απρίλιο του ΄20 ο Κοχάρα, μαζί με τον εθνικό οργανισμό λοιμωδών ασθενειών, ξεκίνησαν τις έρευνες. Επέλεξαν το μη παθογόνο στέλεχος της παραλλαγής του ιού της δαμαλίτιδας που ονομάζεται DIs, το οποίο μεταφέρει το γονίδιο της ακίδας της SARS-COV-2. Μέσα σε μια εβδομάδα το εμβόλιο αυτό, μπορεί να αναπτύξει στο σώμα ικανά αντισώματα ώστε να είναι ισυχρή η ανόσια. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News