ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Οι φόβοι για νέες αυξήσεις και ο μόνιμος μηχανισμός επιδότησης

Τη χρυσή τομή για την εφαρμογή ενός αυτόματου μηχανισμού αντιμετώπισης της ενεργειακής ακρίβειας με βάση τα εισοδήματα και την κατανάλωση, που ταυτόχρονα θα καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερα νοικοκυριά.

Τα νέα μέτρα, με την εφαρμογή του αυτόματου μηχανισμού που θα καλύπτει μόνο κύριες κατοικίες, αναμένεται να ανακοινωθούν ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, ενώ τις τελευταίες ημέρες έγιναν απανωτές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ταυτόχρονα αναζητούνται μέτρα και για τη στήριξη των επιχειρήσεων καθώς η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια περνάει ήδη και στο καλάθι της νοικοκυράς, όπως έχουν εξηγήσει στην κυβέρνηση ισχυροί παράγοντες από το χώρο της λιανικής.

Η κινητοποίηση των τελευταίων ημερών με τις συνεχείς συσκέψεις στο Μαξίμου συνδέεται κυρίως με αυτό το ντόμινο αυξήσεων που φοβούνται στην κυβέρνηση. «Όταν το κόστος της ενέργειας θα είναι τον Ιανουάριο τριπλάσιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, είναι φυσικό πως θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές πολλών προϊόντων» έλεγαν στελέχη της αγοράς.

Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλος φόβος στην κυβέρνηση και στην ενεργειακή αγορά πως οι μεγάλες αυξήσεις μπορούν να οδηγήσουν και σε έκρηξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δηλαδή σε καθυστερήσεις στην πληρωμή λογαριασμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News