ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ: Στο αρχείο η έρευνα με τις καταγγελίες αθλητριών

Στο αρχείο μπήκε η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής περί σεξουαλικής κακοποίησης από προπονητές τους.

Στο αρχείο μπήκε η εισαγγελική έρευνα που είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2021 μετά από καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για σωματική, λεκτική, ψυχολογική βία ακόμα και για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τους προπονητές τους.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών είχε παρέμβει μετά την ανοιχτή επιστολή που είχαν αποστείλει οι καταγγέλλουσες στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και περιέγραφαν με λεπτομέρειες περιστατικά κακοποίησης που είχαν υποστεί.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανέφεραν στην ανοιχτή επιστολή, την οποία είχε φέρει στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών, «τραβούσαν μικρά κορίτσια από το αιδοίο για να τους δείξουν «πως να κάνουν σωστά την άσκηση», άρπαζαν από τα μαλλιά αθλήτριες και τις έσερναν ενώ εκείνες έκλαιγαν ασταμάτητα, υπάρχουν καταγγελίες για υποσιτισμό μέχρι λιποθυμίας, σωματική βία με κλωτσιές και σφαλιάρες στο πρόσωπο, ενώ αφαιρούσαν ακόμη και τα προστατευτικά στρώματα κατά τη διάρκεια της άσκησης ώστε να τραυματιστεί ο αθλητής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News