ENΦΙΑ: Οι 47 περιοχές στις οποίες μειώνονται οι φόροι ακινήτων

Με την αλλαγή του χρόνου ενεργοποιήθηκαν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για τον υπολογισμό των φόρων μεταβίβασης και του ΕΝΦΙΑ.

Όποιος έχει ακίνητο στις 47 περιοχές που περιλαμβάνονται στον σχετικό πίνακα που παρουσιάζει αποκλειστικά το TheToc, μπορεί να είναι βέβαιος ότι το 2022 του φέρνει μειώσεις για όλους τους φόρους και τα τέλη που συνδέονται με την συγκεκριμένη ιδιοκτησία.

Με την αλλαγή του χρόνου, ενεργοποιήθηκαν οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τόσο για τον υπολογισμό των φόρων μεταβίβασης όσο και για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ. Στην μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι νέες αντικειμενικές αξίες είναι αυξημένες.

Υπάρχουν όμως και περιοχές στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου έχουν γίνει μειώσεις. Ο κατάλογος περιλαμβάνει από Φιλοθέη και Εκάλη μέχρι Βούλα, Άνω Λιόσια και Ταύρο. Πρόκειται για συγκεκριμένα “κομμάτια” σε δήμους της Αττικής όπου επέρχεται μείωση στην αντικειμενική αξία του ακινήτου ακόμη και άνω του 10% και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και 30%. Τι σημαίνει αυτό;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News