ΑΘΗΝΑ: Αλλάζει όψη η Ομόνοια, ξεκινώντας από το Μινιόν

Μεγάλα επενδυτικά projects που αναμένεται να αλλάξουν άρδην την εικόνα της Ομόνοιας δρομολογούνται μέσα στο επόμενο διάστημα. Στόχος να αλλάξει η εικόνα εγκατάλειψης και υποβάθμισης που κυριαρχεί στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα είναι το νέο Μινιόν στο οποίο αναδείχτηκε προτιμητέος υποψήφιος αγοραστής η εταιρεία Dimand. Σε μια νέα εποχή εισέρχεται το ιστορικό κτίριο επί της οδού Πατησίων, κοντά στην Ομόνοια, στο οποίο στεγαζόταν επί δεκαετίες το πρώτο πολυκατάστημα της χώρας, το Μινιόν.

Το κτίριο απέκτησε κατόπιν διαγωνιστικής πλειοδοτικής διαδικασίας, ο Όμιλος Dimand καταβάλλοντας τίμημα άνω των 25 εκατ. ευρώ.

Το Μινιόν θα έχει μεικτή χρήση (εμπορικοί χώροι, γραφεία, χώροι εστίασης), ενώ το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει στα 30 εκατ. ευρώ.

Το Μινιόν που κάποτε ήταν η καρδιά του ελληνικού λιανεμπορίου, στην περιοχή της Ομόνοιας, στέγασε για περισσότερα από 50 χρόνια ένα πολυκατάστημα στο οποίο κάθε χρονιά συνέρρεε πλήθος κόσμου και το οποίο στα χρόνια της ακμής του απασχολούσε 1.000 υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News