ΝΤΑΒΙΝΤ ΣΑΣΟΛΙ: Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (pic&vid)

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 65 ετών

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Νταβίντ Σασόλι, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την σχετική ανακοίνωση, έκανε μέσω Twtter ο εκπρόσωπός του, Ρομπέρτο Κουίλο.

«Ο Νταβίντ Σασόλι πέθανε την 11η Ιανουαρίου στη 0:15 στο ογκολογικό κέντρο θεραπείας του Αβιάνο, στην Ιταλία, όπου νοσηλευόταν από τα τέλη του Δεκεμβρίου .Για την ημερομηνία και τον τόπο της κηδείας του θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες».

Μάλιστα, χτες, ο Κουίλο, έκανε γνωστό ότι ο Σσόλι εισήχθη σε νοσοκομείο «εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος».

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του ΕΚ είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία για λευχαιμία, είχε ήδη νοσηλευτεί το φθινόπωρο εξαιτίας πνευμονίας, γεγονός που τον κράτησε μεγάλο διάστημα μακριά από τις υποχρεώσεις του.

Ποιος ήταν ο Σασόλι

Ο Νταβίντ Σασόλι γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1956. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία συνεργαζόμενος με μικρές τοπικές εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων.

Το 2009, ο Σασόλι εγκατέλειψε τη δημοσιογραφική του καριέρα για να ασχοληθεί με την πολιτική και έγινε μέλος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, συμμετέχοντας στις Ευρωεκλογές 2009 στην Κεντρική Ιταλία. Στις 7 Ιουνίου, εξελέγη Ευρωβουλευτής με 412.502 ψήφους και είχε τις περισσότερες ψήφους στην περιφέρεια που κατέβηκε.

Στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 2014, ο Σασόλι επανεξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με 206.170 ψήφους και οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν από μια ισχυρή απόδοση του Δημοκρατικού Κόμματος, αφού κέρδισε το 41% των ψήφων.

Στις ευρωεκλογές του 2019 στην Ιταλία, ο Σασόλι επανεξελέγη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 128.533 ψήφους και στις 2 Ιουλίου 2019 προτάθηκε από την Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ως νέος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Την επόμενη ημέρα, ο Σασόλι εξελέγη Πρόεδρος του κοινοβουλίου με 345 ψήφους υπέρ, διαδεχόμενος τον Αντόνιο Ταγιάνι, ενώ ήταν ο έβδομος Ιταλός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News