ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Τα νέα πρόσωπα στην Εθνική Ασφαλιστική, το ραβασάκι του SSM στις τράπεζες και η επίθεση του Π. Πολάκη στο Ν. Χατζηνικολάου

Σε δύο με τρεις μήνες μαθαίνω ότι θα ολοκληρωθεί η έρευνα που διενεργεί η DG Com για το CVC και την Εθνική Ασφαλιστική, οπότε μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο προβλέπω να ολοκληρώνεται και η συναλλαγή με την Εθνική Τράπεζα.

Η πρώτη αλλαγή που θα σημειωθεί, όπως με πληροφορεί η αξιόπιστη δημοσιογραφική πηγή μου, θα είναι η αντικατάσταση του σημερινού πρόεδρου Χριστόφορου Σαρδελή. Στη θέση του θα τοποθετηθεί άνθρωπος που δουλεύει χρόνια για το CVC, γνωρίζει καλά την ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά και είναι Πολωνός.

Σε επόμενο στάδιο θα γίνει και η δεύτερη αλλαγή, η αντικατάσταση του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής, του κ. Σταύρου Κωνσταντά, η οποία  είναι η πιο ουσιαστική και κρίσιμη μεταβολή για την εξέλιξη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής επιχείρησης  στη χώρα μας.

Η αλλαγή αυτή, εκτιμάται ότι θα σημειωθεί περί τα τέλη του 2022 (προφανώς κάποιος πρέπει να αγοράσει και λαχείο). Τη θέση του Στ. Κωνσταντά θα καταλάβει, εκτός φοβερού απροόπτου, ο εκ Λονδίνου Κύπριος (καλός και φέρελπις) Τάσος Αναστασίου, ο οποίος ήδη βρίσκεται με το ένα του πόδι μέσα στην εταιρεία.

Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Πιερρακάκη για την ψηφιοποίηση της ΕΛ.ΑΣ.

-Εκτενή συνεργασία με τα επιτελεία τους είχαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι υπουργοί Τάκης Θεοδωρικάκος και Κυριάκος Πιερρακάκης. Με τι θέμα; Την ψηφιοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών που παρέχει, κάτι που αποτελεί μεγάλο κομμάτι της εξίσωσης του γενικότερου σχεδίου ψηφιοποίησης της κυβέρνησης.

Για να πάρετε μια ιδέα, κινούνται στην ίδια φιλοσοφία με την πρόσφατη ψηφιοποίηση της ταυτότητας που έγινε στο covid wallet app προκειμένου να χρησιμοποιείται από κοινού με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Οι δυο υπουργοί έχουν ήδη προδιαγράψει ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο πρωτοβουλιών για το επόμενο διάστημα και εξυφαίνεται εβδομάδα με την εβδομάδα. Όπως λένε οι υπουργοί, περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση πολύ σημαντικών υπηρεσιών που η Αστυνομία παρέχει προς τον πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News