ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Νέα αύξηση κατά 5% – 6% από τον Μάιο

Aύξηση του κατώτατου μισθού ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού έχει ξεκινήσει και η κυβέρνηση επιταχύνει τον βηματισμό της προκειμένου να πραγματοποιήσει τη δεύτερη μεταβολή του τον ερχόμενο Μάιο, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για να επιτευχθεί αυτό το υπουργείο Εργασίας προχωρά τάχιστα τη προβλεπόμενη διαδικασία, η οποία κανονικά διαρκεί τέσσερις μήνες, συγκροτώντας αρχικά την τριμελή επιτροπή συντονισμού της διαβούλευσης, η οποία θα ξεκινήσει τις επαφές ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, το ΚΕΠΕ, την Τράπεζα της Ελλάδος και τα επιστημονικά ινστιτούτα.

Υπενθυμίζεται πως από την 1η Ιανουαρίου του έτους, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 2%, φτάνοντας τα 663 ευρώ μικτά (569 ευρώ καθαρά) έναντι 650 ευρώ μικτά (558 ευρώ καθαρά) που ήταν έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Τα σενάρια που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση που θα κινείται στην περιοχή 5%-6% . Σε περίπτωση που επικρατήσει το σενάριο αύξησης 6%, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η συνολική αύξηση για το 2022 θα αγγίξει ακόμη και το 8% εκτινάσσοντας τον κατώτατο μισθό στα 703 ευρώ.
 
Σε περίπτωση που η αύξηση ανέλθει σε 5%, δηλαδή όσο ανέβηκε ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα, τότε θα έχουμε σωρευτική αύξηση 7% και ο κατώτατος θα φτάσει τα 696 ευρώ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News