ΡΟΜΠΕΡΤΑ ΜΕΤΣΟΛΑ: Η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η Ρομπέρτα Μετσόλα είναι η νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξελέγη η Μαλτέζα Ρομπέρτα Μετσόλα από τον πρώτο μόλις γύρο της μυστικής ψηφοφορίας καθώς έλαβε 458 ψήφους.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία εξελέγη την ημέρα των γενεθλίων της, γίνεται η τρίτη γυναίκα πρόεδρος του ΕΚ, μετά την Σιμόν Βέιλ (1979 – 1982) και την Νικόλ Φονταίν (1999 – 2002).

Κατά την ομιλία της η πρόεδρος Μετσόλα έκανε ειδική αναφορά στην Κύπρο, τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, καθώς «η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι πραγματικά ενωμένη όσο η Κύπρος είναι ακόμα διαιρεμένη»

Η εκλογή της από τον πρώτο μόλις γύρο έγινε εφικτή καθώς υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, του Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους. Η διάδοχη κατάσταση στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έμοιαζε, εδώ και πολλούς μήνες, ως ένα παιχνίδι με μουσικές καρέκλες, καθώς υπήρχε έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες του ΕΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθερους), ώστε έπειτα από τις όποιες διεκδικήσεις να επέλθουν οι απαραίτητες υποχωρήσεις για να επιτευχθεί ο συμβιβασμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News