ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Παράταση, με τις παλαιές αντικειμενικές τιμές

Την παράταση των μεταβιβάσεων ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές τιμές για όσους είχαν υποβάλλει στις ΔΟΥ ή ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, τις δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων, δωρεών και γονικών παροχών σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Την παράταση τωνμεταβιβάσεων ακινήτων με τις παλαιές αντικειμενικές τιμές για όσους είχαν υποβάλλει στις ΔΟΥ ή ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, τις δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων, δωρεών και γονικών παροχών σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ. Οι χιλιάδες δηλώσεις που υποβλήθηκαν τον τελευταίο μήνα του έτους φράκαραν τις εφορίες οι οποίες αδυνατούν να ελέγξουν όλες τις δηλώσεις μέχρι την 31η Ιανουαρίου που λήγει η προθεσμία για την οριστική σύνταξη συμβολαίων. Οι νέες αντικειμενικές αξίες, αλλά και η αύξηση του αφορολόγητου ποσού για γονικές παροχές και δωρεές στα 800.000 ευρώ οδήγησαν στην εκτόξευση των μεταβιβάσεων από τον περασμένο Οκτώβριο.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει να δώσει περιθώριο ενός ή δύο μηνών στους πολίτες για να ολοκληρώσουν οριστικά συμβόλαια ακινήτων, γονικές παροχές και δωρεές. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν ο υπουργός Οικονομικών δεν δώσει το πράσινο φως για την παράταση, οι αγοραστές θα πληρώσουν αυξημένο φόρο.

Περισσότερα εδώ:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News