ΑΚΙΝΗΤΑ: Πάρκινγκ σε τιμές… ρετιρέ

Πάρκινγκ σε τιμές… ρετιρέ!

Ενοικιάζονται σε τιμές γκαρσονιέρας και πωλούνται σε τιμές διαμερισμάτων. H έλλειψη χώρων στάθμευσης, όχι μόνο στις γειτονιές της Αθήνας αλλά σε όλες τις μεγάλες πόλεις, έχει εκτοξεύσει τις τιμές ενοικίασης ή πώλησης των πάρκινγκ στα ύψη.

Είναι ενδεικτικό ότι στον Λυκαβηττό μία θέση πάρκινγκ πωλείται σήμερα μέχρι και 65.000 ευρώ, όσο μια παλαιά γκαρσονιέρα σε μια από τις γειτονιές του Λεκανοπεδίου.

Με τους οδηγούς να χαρακτηρίζουν «τραγική» την υπόθεση του πάρκινγκ στις μεγάλες πόλεις, καθώς οι ατέλειωτες βόλτες με το αυτοκίνητο μέχρις ότου βρεθεί μία θέση αποτελούν καθημερινό εφιάλτη τους, οι τιμές πώλησης των κλειστών αλλά και ανοιχτών χώρων στάθμευσης έχουν τραβήξει την ανηφόρα καταγράφοντας αύξηση ακόμα και πάνω από 40% σε σχέση με το 2020.

«Στον Δήμο Αθηναίων οι πολυκατοικίες είναι παλαιές με αποτέλεσμα σε πολλές από αυτές να μην είχε προβλεφθεί η δημιουργία θέσεων parking στην πυλωτή ή/και κλειστή υπόγεια θέση στάθμευσης. Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων που αναγκάζονται να κάνουν βόλτες τα τετράγωνα ακόμα και 30 και 40 λεπτά για να βρουν μια θέση στάθμευσης πλησίον της κατοικίας τους» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News