ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Πώς θα διαμορφωθεί ο κατώτατος μισθός ανάλογα με την προϋπηρεσία

Ένα νέο μισθολογικό “χάρτη” θα διαμορφώσει η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού τον ερχόμενο Μάιο (2022).

Ένα νέο μισθολογικό “χάρτη” θα διαμορφώσει η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού τον ερχόμενο Μάιο (2022).

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει εξαγγείλει τη νέα αύξηση αυτή, ενώ ο Υπουργός Εργασίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης έχει φέρει τροπολογία επίσπευσης της σχετικής διαδικασίας διαβούλευσης.

Τελευταίες πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως η αύξηση αυτή θα ανέλθει κοντά στο 6%. Στο επίκεντρο της αλλαγής θα βρεθούν όσοι αμείβονται από 650 ευρώ (μικτά) έως 928 ευρώ (μικτά) ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσία τους και με το αν εισπράττουν επίδομα γάμου. Εφόσον επαληθευθεί το σενάριο για αύξηση 6%, ο κατώτατος μισθός θα ανέλθει από τα 703 ευρώ έως τα 983 ευρώ (μικτά).

Πιο αναλυτικά ο μικτός κατώτατος μισθός (με προϋπηρεσία έως 3 έτη και χωρίς επίδομα γάμου), εφόσον επαληθευθεί αυτό το σενάριο, θα ανέλθει στα 703 ευρώ έναντι των 663 ευρώ, στα οποία έχει φτάσει από την 1η Ιανουαρίου του 2022, μετά την εφαρμογή της αύξησης 2%, την οποία είχε αποφασίσει η κυβέρνηση τον περασμένο Ιούλιο. Όσον αφορά τις καθαρές αποδοχές, θα διαμορφωθούν στα 603 ευρώ το Μάιο έναντι 569 ευρώ σήμερα.

Για τους εργαζομένους με προϋπηρεσία από 3 έως 6 έτη, με βάση το σενάριο για αύξηση 6%, ο μικτός κατώτατος μισθός τους θα ανέλθει στα 772 ευρώ (662 ευρώ καθαρά) έναντι 729 ευρώ μικτά (626 ευρώ καθαρά) σήμερα.

Όσοι έχουν προϋπηρεσία από 6 έως 9 έτη, σύμφωνα με το σενάριο της αύξησης 6%, ο μικτός μισθός τους θα ανέλθει στα 842 ευρώ (723 ευρώ καθαρά) από 795 ευρώ (682 ευρώ καθαρά) που είναι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News