ΜΕΤΡΟ: Πότε μπαίνει ο μετροπόντικας στη γραμμή 4

Πότε μπαίνει ο μετροπόντικας στη γραμμή 4 του Μετρό.

Στα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκευαστικές εργασίες για την γραμμή 4 του μετρό. 

Ο μετροπόντικας θα ξεκινήσει από το εργοτάξιο στην Κατεχάκη με στόχο να παραδοθεί μέσα στα επόμενα 8 χρόνια το μεγαλύτερο δημόσιο έργο υποδομής που υλοποιείται στην Ευρώπη, ύψους 1,2 δισ. ευρώ από την ένωση εταιρειών “J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. – GHELLA SpA – ALSTOM Transport S.A”. 

Με το νέο έργο θα εξυπηρετούνται πολλές πυκνοκατοικημένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, σημαντικά κτίρια και εγκαταστάσεις όπως το ΕΜΠ, η Πανεπιστημιούπολη, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το υπουργείο Πολιτισμού, η Νομική Σχολή, το Μουσείο Μπενάκη. 

Συνολικά εκτιμάται ότι θα μετακινούνται με τη Γραμμή 4 το Μετρό περίπου 340.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ οι μετακινήσεις με ΙΧ αναμένεται να μειωθούν κατά 53.000 περίπου ημερησίως και έκλυση διοξειδίου του άνθρακα εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 318 tons/ημέρα.

Η Γραμμή 4 θα έχει 13 χλμ μήκος και θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς. Οι θέσεις των σταθμών θα είναι οι εξής:

1.Άλσος Βεΐκου

Ο σταθμός Βεΐκου χωροθετείται κάτω από την Λεωφόρο Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) στο ύψος της οδού Τράλλεων και αποτελεί τερματικό σταθμό.

2.Γαλάτσι

Ο σταθμός Γαλάτσι χωροθετείται κάτω από την Λεωφόρο Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, οδό Αγ. Γλυκερίας.

3.Ελικώνος

Ο σταθμός Ελικώνος χωροθετείται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος κάτω από το λόφο Ελικώνος, σε χώρο πρασίνου- παιδική χαρά.

4.Κυψέλη

Ο σταθμός Κυψέλη χωροθετείται στην νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας Κανάρη, από την οδό Κυψέλης μέχρι την οδό Βελβενδού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News