ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: «Είναι γνωστοί στην αστυνομία όσοι "επαγγέλονται" την οπαδική βία»

Ο γνωστός ποικονολόγος Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τις τελευταίες μέρες όλη τη χώρα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη και των άλλων δύο τραυματιών μίλησε για την αντιμετώπιση που θα έχουν οι υπόλοιποι δράστες όταν συλληφθούν, περιέγραψε τι συμβαίνει στους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών και τέλος επεσήμανε πως τα άτομα αυτά που δρουν στους συνδεσμούς και προβαίνουν σε παράμονες ενέργειες είναι σίγουρα γνωστά στην αστυνομία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:

Για την αντιμετώπιση των υπολοίπων δραστών που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί:

«Είναι βέβαιο πως θα κατηγορηθούν όλοι για όλες τις πράξεις. Θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτωνία εκ προθέσεως εις βάρους του Άλκη και για δύο απόπειρες ανθρωποκτωνίας εις βάρος των διασωθέντων. Αυτό που έχει αλλάξει στον νόμο είναι πως μπορεί να επιβληθεί η ποινή του αυτουργού και γι’ αυτούς που συνετέλεσαν στην πράξη του αρχηγού. Η ίδια ποινή ακριβώς. Η ιατροδικαστής έχει γνωμοδοτήσει ότι ο θάνατος δεν προήλθε μόνο από το χατζάρι που του έκοψε την κεντρική αρτυρία στο πόδι, αλλά και από τα χτυπήματα στο κεφάλι. Έτσι, έχουμε περισσότερους ηθικούς αυτουργούς. Αλλά και μόνο η συμμετοχή σε μία τέτοια πράξη μπορεί να επιφέρει την ισόβια κάθειρξη όχι μόνο στους αυτουργούς, αλλά και για τους συμμέτοχους».

Για τους συνδεσμούς:

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι οπαδοί των ομάδων. Χρησιμοποιούν τον όχλο των οπαδών των ομάδων. Επειδή συνήθως οι απλοί οπαδοί είναι ακίνδυνοι, δεν προβαίνουν σε κακοποιές πράξεις. Αυτοί μπαίνουν στον όγκο των οπαδών, εκεί κυριαρχούν λόγω της βιαιότητος της προσωπικότητός τους. Είναι με τα μαχαίρια όλη μέρα, με τα πιστόλια όλη μέρα. Είναι μία κλειστή οργανωμένη ομάδα 10-15 ατόμων, που μπορούν ανά πάσα στιγμή να δείρουν, να εκβιάσουν, να τραυματίσουν, να κάψουν το αυτοκίνητο κλπ. Χρησιμοποιώντας ως κάλυμα εκεί που γίνονται αρχηγοί αρχίζουν και επηρεάζουν τα μικρότερα παιδιά, ακόμη και 12χρονα με τα ναρκωτικά. Μετά επειδή είναι οργανωμένοι και με το αβαντάζ της μεγάλης ομάδας αρχίζουν τον εκβιασμό στα καταστήματα των περιοχών αυτών και στο τέλος εκβιάζουν και τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Δηλαδή αν δεν μας δώσεις χρήματα, και παίρνουν χρήματα, εμείς θα στο κάψουμε το γήπεδο».

Για το αν τα άτομα αυτά είναι γνωστά:

«Είναι σίγουρα γνωστά στην αστυνομία. Είναι σίγουρα στους οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι δεν μιλούν για να μην έχουν την τύχη του Άλκη. Είναι σίγουρα γνωστά ακόμη και στον κεντρικό πυρήνα μιας πόλεως».

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News