ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Συγκλονίζει η καταγγελία αθλητή που αποκάλυψε - «Με χτυπούσε σε όλο μου το σώμα»

ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Τα πρώτα στοιχεία από την πλατφόρμα MeNow_MeToo που ξεκίνησε πριν από ενάμισι μήνα ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β.) και η Σοφία Μπεκατώρου.

Τα πρώτα στοιχεία από την πλατφόρμα MeNow_MeToo που ξεκίνησε πριν από ενάμισι μήνα ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (Ε.Δ.κ.Β.) και η Σοφία Μπεκατώρου.

Η πλατφόρμα συγκεντρώνει μαρτυρίες γυναικών που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση και τις δημοσιοποιήσει ανώνυμα, ώστε διευκολύνει τη «διασύνδεση» όσων κακοποιήθηκαν από τον ίδιο δράστη, ενώ διοργανώνει δράσεις για προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές στην νομοθεσία και στη λειτουργία των πλαισίων.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από την πλατφόρμα του #MeNow_MeToo χωρισμένα κατά ηλικιακές ομάδες, φύλο και πλαίσιο, ενώ η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε και σε επί μέρους περιπτώσεις.

Η Σοφία Μπεκατώρου, η καταγγελία της οποίας έγινε η αρχή του ελληνικού #MeToo διάβασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης και μια μαρτυρία Έλληνα γυμναστή ο οποίος συγκλονίζει με την επιστολή του. Ο γυμναστής ανήκει στην ομάδα αθλητών και αθλητριών που προχώρησαν σε καταγγελίες κατά προπονητών το 2021.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News